PlanToys zgodba

PlanToys: več kot le proizvajalec igrač.

O PlanToys_1B

Leta 1981 se je sedem univerzitetnih diplomantov združilo s skupno misijo – da naredijo svet boljši. Vitool Viraponsavan, en najmočnejših glasov skupine, je nadaljeval z ustanovitvijo PlanToys®, ki od takrat naprej navdušuje otroke in družine po celem svetu.

S sedežem na Tajskem je PlanToys postal pravi pionir v proizvodnji trajnostnih igrač in svetovno znan v zadnjih štirih desetletjih. Svojo pot je našel do veliko domov in izobraževalnih institucij po svetu – v igro je vnesel optimizem, kreativnost in pravo strast do trajnosti. Njihova poslanstvo temelji na treh stebrih: Trajnostni materiali, trajnostna proizvodnja, trajnostni um.

Osredotočanje na otroški razvoj

PlanToys oblikuje inovativne in sodobne igrače na način, da sta trajnost in otroški razvoj še vedno glavni prioriteti. Igrače niso zasnovane samo z mislijo na estetiko igralnic ampak tudi z razumevanjem otroškega razvoja in otrokovih potreb za vsako stopnjo razvoja. Z osredotočanjem na varnost otrok in starostne mejnike med dizajniranjem in proizvodnjo, PlanToys igrače izboljšujejo tako fizični kot kognitivni razvoj otrok. PlanToys igrače so znane tudi po svoji izobraževalni vrednosti.

O PlanToys_2B

Pionirska trajnostna proizvodnja igrač

O PlanToys_3

Z močnim poslanstvom ustvariti trajnostni svet in ohraniti vse njegove lepote za naše otroke, PlanToys upošteva vsak posamezen korak proizvodnje, da bi čim bolj zmanjšal njihov vpliv na okolje. PlanToys še nikoli ni požagal nobenega drevesa: bil je prvi proizvajalec igrač, ki je začel uporabljati predelani les kavčukovca. Vse igrače PlanToys so narejene iz kavčukovcev, ki ne proizvajajo več lateksa in bi jih sicer požagali ali požgali. Les kasneje naravno in počasi sušijo v pečeh in ne uporabljajo kemikalij.

Da bi dali igračam žive barve uporabljajo le organske barve in barve na vodni osnovi. In spet, PlanToys je bil pionir, ki ni samo pazil na to, kakšno barvo uporablja, ampak tudi kakšno lepilo uporabljajo na igrači. Uporabljajo E-Zero certificirane materiale, vključno z vezanim lesom in E0 lepilom, da preprečijo, da se otroci srečajo s strupenimi kemikalijami.

V tovarni PlanToys ničesar ne zavržejo. Da bi uporabili tudi ostanke lesa je PlanToys ustvaril inovativni eko material Planwood™.

Planwood je rezultat mletja presežkov žagovine in sekancev iz proizvodnje in 1% nestrupenega lepila. S pomočjo tehničnega postopka se ta material oblikuje v oblike. Ta material, ki je tudi bolj odporen od lesa, omogoča ustvarjanje edinstvenih oblik igrač – kot so kompleti igrač za vodo ali pesek.

O PlanToys_4

Izboljševanje skuponosti

O PlanToys_6

Skoraj štiri desetletja premišljene poslovne prakse in pozornosti do oblikovanja izdelkov naredi PlanToys neprekosljivega proizvajalca razvojnih igrač. Poleg tega so tudi edinstveno podjetje, ki si prizadeva za družbo in okolje in izboljšuje svet s posebnimi okoljskimi in izobraževalnimi kampanjami. PlanToys sodeluje v letni kampanji za pogozdovanje, sodeluje z neprofitno organizacijo za izboljšanje razvoja otrok s posebnimi potrebami in ima razširjene programe za svoje zaposlene. Upravljajo muzej igrač in knjižnico, kmalu pa odpirajo Gozd igre – poseben park za igro v naravi. 

Številne mednarodne nagrade

PlanToys je prejel več kot 70 nagrad iz 11 držav po vsem svetu. Z leti je globalno pridobil priznanje za svoje filozofije in čudovito izdelane lesene igrače. S tem pa PlanToys resnično verjame, da je najpomembnejše priznanje to, kar njihov moto povzema:
 “Better Kids, Better World”.

Oglej si PlanToys zgodbo

O PlanToys Slovenija

O PlanToys_7
Noemi in Mitja

V PlanToys smo se zaljubili že s prvo ropotuljico, ki smo jo dali našim otrokom. Bila je ljubezen na prvi pogled, za našega sina pa, no, ljubezen na prvi okus! Toda zakaj je to postala naša strastna ljubezen? Preprosto, ker PlanToys obljuka vse kvadratke v katere verjamemo.

Le kdo si ne bi želel modernih, lepo oblikovanih in kakovostnih igrač v svojem domu? In ne takšnih, ki ugajajo samo naši estetiki, ampak takših, ki dejansko ustrezajo potrebam naših otrok. Ki negujejo njihovo ustvarjalnost, domišljijo in razvoj! No, PlanToys zna oboje – ter še eno pomembno stvar: okolju prijazno in trajnostno proizvodnjo.

PlanToys je ljubljen in prepoznan mednarodno po celem svetu – v Sloveniji pa še ni tako znan. Z veseljem smo njihovi ambasadorji in poiščemo njihovim igračam nove domove pri družinah, v trgovinah in izobraževalnih institucijah. Prav z veseljem bi videli, da bodo takšne igrače nova norma za naše otroke.

Shopping Cart